livet, håpet og kjærligheten - life, hope, and love

This is a blog that (till now) is about life, hope and love. My everyday experiences as a human being, struggling with warious matters in life, but also moments of happiness, good things in life. Ingunn

Thursday, August 31, 2006

Bra start

Blir lenge mellom at jeg skriver nå. Reflekterer nok at livet er hektisk på den ene siden, og at jeg plages med avmaktsfølelse på den andre.

På den posititve siden har skolestarten gått bra for begge mine - og det er ikke noen selvfølge. Omsider har man fått i gang et tilbud der komminikasjon via mail med lærer går inn som en del av oppleggget for min søvnforstyrrede datter. Den eldste har fått et opplegg rundt seg som har hjulpet tilnå. Bank i bordet! 1 til 1-undervisning nå istarten, så får vi se etter hvert.

Hadde en hyggelig fredag ute på rødvinsrunde med Berit, Toril og Kjersti. Folke er travle så dette var en avtale vi hadde gjort tidlig i sommer. Vi lot skravla gå, og hørte på jazz på 9-muser.

Nå har været snudd, og jeg kjenner høstlufta har kommet. Jeg er glad i høsten. Jeg synes sommeren stiller for store krav til meg...
Høsten gir meg tillatelse til å krype sammen med pledd og ei god bok og rødvin i glasset. Jeg MÅ ikke være så sosial hele tiden. Det handler vel også om situasjonen min i det store og hele.

Og sånn går no dagan - skal møte M nå for å kjøpe skolebøker.

Med ønske om en god dag!

Ingunn

Tuesday, August 15, 2006

Brått kom høsten....og livet gir utfordringer...

Det er blitt merkbart mørkere. I dag striregner det, men temperaturen er relativt høy (16-17 grader). I går kveld tente jeg stearinlys igjen. Det gjelder å gjøre kos ut av det.

Fullt kjør på jobb, men deilig å bruke tankevirksomheten sin på annet enn grublerier. Men så klarer jeg ikke å kombinere shina hus med full jobb da, grunnet mine to oldishunder. Det er slitsomt. Jeg må klare å sette den grensen for meg selv. Det er dritvanskelig, som jeg har skrevet før. Lina forguder Nikki, og nå er jeg livredd for å forstyrre skolestarten....det er så sårbart!

Så blir det utsatt igjen da. Og så kommer de begge to innimellom og tar skippertak for meg (i går og i dag/natt). Da lager jeg en lang liste med oppgaver som de skriver seg på. Jeg sponser brus og pizza, og så gyver vi løs.

Men det er den daglige "driften" av mitt hjem som er uholdbar i denne situasjonen. Jeg starter dagen med storvask, og det er det første jeg gjør når jeg kommer hjem. Så blir det en ond sirkel når det gjelder formen min, for dette gjør meg så sliten at jeg ikke klarer å gjennomføre de skikkelige lange turene heller da.

Nok om det.

Grubleriene mine må få konkrete følger. Men kankje må jeg gjøre meg ferdig med bagasjen på et vis. Jeg sliter med å komme videre.

Som zen-buddhismen sier:


In the Zen tradition of Buddhism, there is a story of a smart and eager university professor who comes to an old Zen master for teachings. The Zen master offers him tea and upon the man`s acceptance he pours the tea into the cup intil it overflows. As the professor politely expresses his dismay at the overflowing cup, the Zen master keeps on pouring.

“A mind that is already full cannot take in anything new”, the master explains. “Like this cup, you are full of opinions and preconceptions”.

In order to find happiness, he teaches his diciple, he must first empty his cup.

Mark Epstein

Koppen min flyter over til stadighet.........og fylles på, og fylles på.......

Friday, August 04, 2006

sommern var fin den















Vi har sola og enda e det sommer. Bada i Theisendammen i går kveld, Kyvannet før det også flere dukkerter i løpet av ferien på Være/Vikhammer. Må passe på nå før alle manetene kommer.

Ortografien blir besynderlig grunnet skaden paa tastaturet/ treng ei handykvinne eller mann. Enten finner en det sjarmerende eller saa slaar en av..........

Stille hjemmesommer ja, men det er jo bare å ta en tur til byen så er det arrangementer hvor du enn snur deg. Olavsfestdager enda og i kveld spliller Kyrkjebø og Placido Domingo på torvet. Var på gratiskonsert med JohnDoe tidligere i uka. Så er det matfestial med messe smaksprøver fra hva det norske landbruket hsr på luringa til oss

Så går jeg lange turer i skogen med hundene, der er det en bekk de kan bade i også. Bærene står der til fri benyttelse. Nikki er kjempeglad i blåbær, og beiter fra tuene. Rar hund? Har sett piggsopp / må nok opp dit uten hunder for å få dem medmeg

Har lant meg noen boker paa biblioteket da:

#Gi hverdagen et løft, av Gro Johnsrud Langslet , ikke lest enda
#LOS. Løsningsorienterte samtaler , Arild Ambo/ den leser jeg nå/ mye interessant
#Finn Skaarderuds Andre reiser, leser jeg parallelt.
Og så leser jeg når det behøves: Haldord Skards KUNSTEN Å OPPMUNTRE - den anbefales

I hvertfall håper jeg dere alle lever igjennom denne dagen alene. Dagen i dag har sin egen verdi. Jeg kommer ikke til å glemme det vi laerte på Røros, om han som sprang når han gikk, og var langt inni neste prosjekt uten å klare å lande i det første forst. Dette er en hovedutfordring for meg.

Ingunn